tisdag 8 oktober 2013

Vind Kraft


Och så har man köpt ett litet kraftverk , i Sverige från Arsite AB  utanför Ödeshög. Jag är ganska skeptisk att överhuvudtaget köpa en kines, men men.... Kanske får jag tänka om lite , allt är inte skräp som kommer därifrån vilket denna prylen kanske kommer att bevisa. Skall man ha en kines så köp kinesen i svedala. Det är stor risk att man blir blåst, både vid köp från Ebay eller från Ali. Litar nog mera på Aliexpress i det fallet. Vid köp i svedala så är garantien och det fallet att de talar språket viktigast. I värsta fall så går det att åka dit med "skiten" och vrida propellern om något lämplig. I detta specifika fallet verkar det vara så att de är alldeles för trevliga. Killen som mötte upp var under av välvilja. So far so good !
 
Då var det klart för bänktesten, nästan. fick kapa en av de kortare förlängare till en hylsnyckelsats
för att kunna komma åt muttern nedanför borrmaskinen. Den vita klumpen är själva generatorn som
kopplades in till batteriet. Från laddaren gick det också kablar till "dump-loaden" , mellan dessa 2 tingen sitter ampärmetern med tången runt plus polen. Borrmaskinen var av typen " Best-Shit " 550w
med 2 växlar, där den lägsta växeln användes. Vi kollade vavet med en varvmätare , den visade på
928 varv utan last. Med belastningen från generatorn sjönk varvet till ca 330varv. Tång ampere mätaren visade på 13,5 ah. Shit-Tool;en började också ryka betänkligt, så testen avbröts tillsvidare.
Värden vi fick fram indikerar att upp till halva maxvarvet stämmer det gott. Det känns skönt att veta.
Får skaffa en bättre borrmaskin som inte ryker så fördärvligt bara för man använder den.
Typ en på ca 1500watt, och då jäv..........

 
 


Inga kommentarer: